Onvergetelijk feest door Rene Becker laten organiseren

BIOGRAFIE RENÉ BECKER

René Becker is een allround zanger die al ruim 20 jaar bekend is bij het grotere publiek en heeft inmiddels een aantal Nederlandstalige hits.

René trad vroeger al op in de voetbalkantine van voetbalclub SC Stadskanaal. Hij nam destijds zijn Tv en audio apparatuur mee uit zijn woonkamer en ging hiermee naar vele karaoke en DJ klusjes. Het publiek daar was zo belangstellend dat ze hem vroegen voor feesten en partijen. Als voetballer in de hoofdmacht van zijn club bleek dit steeds moeilijker te combineren.

CONTRACT

In 2004 zet de van oorsprong Groninger zanger zijn eerste professionele stappen in de Nederlandse muziekindustrie. Hij tekent op 31-jarige leeftijd een contract bij platenmaatschappij Maura Music te Zuidbroek. Onder die vlag brengt hij in 2005 zijn debuutalbum ‘Verwonderd’ uit. Dit album wordt geproduceerd door de Mastersound Studio te Eelde, met dank aan Ejo Dreise en Niels Lingbeek. Op dit album staat onder meer zijn eerste hit  ‘Jij bent een wonder’. Zelf heeft René meegeschreven aan een aantal nummer, waaronder ‘Verloren Dromen’ en ‘Spaanse Verlangen’.

In 2008 kwam zijn tweede album met de titel ‘Voor Jou’ uit, met onder andere ‘Als een Komeet. Het album  met een diversiteit aan muzikale hoogstandjes, draagt René op aan zijn moeder als zij in dit jaar overlijdt. Ook was dit het jaar waarin hij optrad tijdens het WK sprint in Thialf Heerenveen.

In 2009 stapte hij van platenmaatschappij over naar Berk Music Eindhoven waarmee hij in 2010 met ‘Eén en al gezelligheid’ een hitje in de Single Top100 scoort, op nummer 43. Later, in 2017, trad hij hiermee op bij het landelijke radiostation Qmusic. Helaas heeft zijn vader, steun en toeverlaat achter de schermen, dit niet meer mogen meemaken.

Naast het mede schrijven van eigen liedjes zet Becker zich vanaf 2013 maatschappelijk in voor Stichting ‘KOala’, waarmee hij sporten aanmoedigt in de strijd tegen overgewicht bij jonge kinderen. Vanaf 2011 brengt hij zijn muziek landelijk uit bij o.a. RoodHitBlauw Produkties en onder zijn eigen label. Inmiddels heeft René ongeveer net zoveel singles uitgebracht als hij jong is.

De biografie René Becker valt ook te lezen op Wiki.